Ricardo Peregrina

Llicenciat en Ciències de la Informació i en Belles Arts, Ricardo Peregrina va començar a publicar les seves historietes d'humor al fanzine Amaníaco on, al número 15 (1995), va crear la sèrie Hermi y Max. Aquesta parella d'impresentables que guarden una gran similitud amb Epi y Blas, però en versió gamberra, van aparèixer posteriorment a diversos compilatoris. El 1997 va idear, per a la revista d'humor Mala Impresión, la sèrie Norbertito y su mamá, a part de realitzar acudits i historietes al costat de Jali i Valentí Ponsa amb el nom de guerra “Los Muñecos de Fimosis”. El 1998 va guanyar el primer premi del Concurs de Còmics de Cornellà de Llobregat (Barcelona) amb la historieta "Amore Mio", i l'any següent va començar a treballar com a infografista a l'empresa de videojocs Ubisoft Barcelona, on va romandre fins el 2010. Durant onze anys (entre 1999 i 2010), va dibuixar un acudit d'una vinyeta al suplement mensual Al dia del diari català Regió 7.

L'any 2000 va ser nominat al Premi Autor Revelació del Saló del Còmic de Barcelona per Hermi y Max. El 2004 va col·laborar fugaçment a la revista Mister K i al suplement del diari Metro Metroncho, amb historietes de la singular parella protagonista de Nobertito y su mamá. Per a la revista informativa sobre còmics Dolmen va crear la sèrie Días de cómic, protagonitzada per tres grans aficionats a la historieta, que es va publicar entre 2005 i 2007. Precisament el 2007 va concebre la secció Las Dibuclases del Maestro Picosso per a la revista infantil ¡Dibus!, dedicada a ensenyar tècniques de dibuix als més petits. El 2008 va concebre una nova sèrie, Horario de oficina, per a la revista Retranca, on també va publicar alguns lliuraments de Nobertito y su mamá. Ricardo Peregrina es va convertir en col·laborador fix del setmanari El Jueves el 2010 reprenent la sèrie Horario de oficina, ambientada en les diàries diatribes laborals d'un grup d'oficinistes, que segueix publicant-se en l'actualitat. Dos anys després, va aportar una altra sèrie a El Jueves que també continua activa, Borbón y cuenta nueva, que relata, amb sorna, els avatars d'una família monàrquica vinguda a menys en un futur que planteja l'existència de la Tercera República.

Publicacions: Regió7AmaníacoRetrancaEl JuevesLa ComictivaMister KMala ImpressiónMetroDolmen¡Dibus!.

Sèries: Hermi y Max, Norbertito y su mamá, Días de cómic, Las dibuclases del Maestro Picosso, Horario de oficina, Borbón y cuenta nueva.

 

Signarà: diumenge 9 a les 16.30 h

Ricardo Peregrina