MARIKA VILA

María del Carmen Vila Migueloa (Barcelona, 1949) coneguda com a Marika Vila, comença la seva carrera professional a mitjans dels anys 70 amb una clara tendència feminista en defensa dels drets de la dona plasmant-ho a les seves historietes a publicacions com TrochaButifarra!, Rambla, Rampa i El Papus entre altres. A més de dibuixant, al llarg de la seva carrera ha esdevingut animadora, tècnica editorial, il·lustradora, portadista, articulista, autora completa i realitzadora.

Comença amb treballs pel mercat exterior (Regne Unit, Escòcia i Suècia principalment) amb historietes enfocades per a nenes fins a l'any 1978. Aquí és quan se centra com a il·lustradora per a publicacions de renom com TroyaTótemInterviúGimlet, Rambla, La Gaceta Ilustrada o El Jueves per enumerar-ne uns quants. A més, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona, Marika Vila inicia la seva carrera com a animadora entrant a l'equip de producció de la productora EQUIP, autors d'animacions com Mofli el último koalaDespertaferro o Si da, No da. Marika també és la responsable que obres tan icòniques com Doraemon, Bola de Drac, Shin Shan o Gundam 0080 es publiquessin a Espanya gràcies al seu pas per Planeta Editorial com a tècnica editorial.

Guanyadora del Premi Ivà 2018 a la millor historietista professional i el Premi Homenatge a la trajectòria al XVIII Saló del Còmic de Getxo (2019), enguany serà guardonada amb el Premi Girocòmic 2022 a la seva trajectòria professional i personal.


Signarà: Dissabte 8 d'octubre a les 16.00h

MARIKA VILA